Telelogopedie werkt!

20 april 2020
Telelogopedie-1200x675.jpg

Telelogopedie werkt! Op het moment van schrijven beginnen de logopedisten van Logocare aan week vier van online behandelen. Van niet technisch onderlegd, naar ware kenners op het gebied van Telelogopedie.

Het begin van Telelogopedie

18 maart 2020, een datum om nooit meer te vergeten. Dit was de dag dat de logopedisten van Logocare zijn gestart met Telelogopedie. Dit was een erg spannende dag, er waren nog veel vragen. Horen de cliënten ons wel? Komt de verbinding wel goed tot stand? Luisteren de cliënten een beetje? Welk materiaal kan je inzetten? Dit zijn nog maar enkele vragen waar wij mee geworsteld hebben. Toch kunnen we met trots zeggen: de eerste dag was een succes. We gingen vol moed verder met het online behandelen van onze cliënten. Het continueren van de kwalitatieve logopedische zorg staat bij Logocare namelijk voorop.

Het is niet altijd gemakkelijk

Het ging niet vanzelf, tegenslagen waren er ook volop. Aangezien heel Nederland thuis werkt, heeft het internet het zwaar te verduren. Het was soms niet mogelijk om een goede verbinding te hebben. Geen reden tot paniek, er lag een plan B en een plan C klaar! Eind week 3 konden we helaas geen gebruik meer maken van het online programma waarmee we gewerkt hebben. Achter de schermen werd gelijk hard gewerkt aan een oplossing. Vanaf week 4 werd er weer vol moed begonnen met een nieuw programma wat zelfs nog beter werkt.

Teamwork en betrokkenheid

Juist doordat we tegenslagen hebben gehad, zijn we als team sterker dan ooit van tevoren. We zijn goed op elkaar ingesteld en geven elkaar dagelijks motivatie, advies en natuurlijk complimenten. We werken ontzettend hard en zijn trots op onze cliënten (en ouders!) die goed meedoen tijdens de online behandelingen. De betrokkenheid is enorm vergroot van zowel de cliënten als de logopedisten in heel Nederland. Iedereen doet zijn of haar best om het beste uit deze situatie te halen.

Meer weten over online behandelingen: Telelogopedie?

Neem gerust contact op met de praktijk voor meer informatie.

Marcella Schrauwen-Kamp

(Preverbaal) Logopedist en Sensorisch Informatie therapeut. Praktijkeigenaar van Logopediepraktijk LogoCare, locaties Spijkenisse de Zomertuinen en Medisch Centrum Stelle Hoogvliet.

Logopediepraktijk LogoCare is een moderne, innovatieve en frisse praktijk in Spijkenisse locatie de Zomertuinen. Onze drie logopedisten hebben elk een eigen specialisatie: preverbale logopedie, logopedie bij het syndroom van Down, ondersteunende communicatie en sensorische informatieverwerking.

© 2023 Alle teksten en beelden zijn en blijven eigendom van Logopediepraktijk LogoCare Marcella Schrauwen-Kamp.