LOGOPEDIE VOOR KINDEREN MET TAALPROBLEMEN

Behandeling taal

In de eerste vijf jaar van hun leven leren de meeste kinderen omgaan met taal. Bij sommige kinderen verloopt die taalontwikkeling wat minder snel of soepel dan bij anderen. Die kinderen zijn met logopedie vaak heel erg geholpen. Twijfel je jouw kind zich wel goed ontwikkelt? We vertellen je graag over onze behandelmethoden voor kinderen met verschillende taalproblemen.

  • Praat je peuter veel minder dan leeftijdsgenootjes?
  • Struikelt je kind veel over woorden?
  • Kun je je zoontje of dochtertje slecht verstaan?
  • Gebruikt je kind veel kromme of alleen maar korte zinnen?
  • Kortom: twijfel je of de taalontwikkeling van jouw kind wel goed gaat?

Onze logopedisten vertellen je graag welke vaardigheden bij welke leeftijd horen en hoe eventuele taalproblemen het beste op te lossen zijn.Zo helpt Logocare kinderen met taalproblemen

Een achterstand in de ontwikkeling van taal kan meerdere oorzaken hebben. Wij helpen kinderen bijvoorbeeld met:

  • Een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Je herkent dit bijvoorbeeld aan peuters die nog bijna niet praten of heel onverstaanbaar praten en voortdurend struikelen over hun woorden. Of als je kind niet altijd begrijpt wat je zegt. We maken samen een behandelplan om je kind te helpen zich beter te uiten.
  • Praat je kind niet zoals zijn klasgenootjes, of gebruikt het kind korte of kromme zinnen? Moet je kindje vaak nadenken over een woord of begrijpt het niet wat een ander bedoelt? Dan kan er sprake zijn van een taalachterstand. Samen kijken we met welke behandeling jouw kind het beste geholpen is.
  • Misschien loopt de taalontwikkeling van jouw kind wel anders, bijvoorbeeld omdat het meertalig wordt opgevoed. Het kan zijn dat je kind moeite heeft met de taalontwikkeling omdat er vaak wisselend of niet genoeg taalaanbod in een van de twee talen is. Ook uitspraak kan moeilijk zijn. We bekijken samen hoe logopedische begeleiding de taalontwikkeling van jouw kind het beste kan stimuleren.

Meer informatie over onze behandelgebieden vind je via het menu (rechts).Taalontwikkeling is belangrijk voor de rest van je ontwikkeling

Hoe kinderen zich kunnen uiten, heeft grote impact op de rest van hun ontwikkeling. Hun taal en denkniveau hangen namelijk nauw samen. En kinderen hebben ook taal nodig om goed contact te kunnen leggen met vriendjes en vriendinnetjes, leraren en hun familie. Een probleem in de taalontwikkeling heeft dus nog meer gevolgen dan alleen het spreken!

Logopedie helpt jouw kind vooruit

Het leren van taal is een natuurlijk proces. Maar dat wil niet zeggen dat het altijd vanzelf gaat. Soms hebben kinderen een steuntje in de rug nodig. Bij Logocare zijn we gespecialiseerd in logopedie voor kinderen. Samen kijken we wat jouw kind nodig heeft om vooruit te kunnen.


Lees en spellingsproblemen

Ongerust?

Merk je dat je kind problemen heeft met ‘taal’? Of twijfel je over de taalontwikkeling van jouw kind? Onze logopedisten kijken graag samen met je wat het probleem kan zijn. Ook adviseren zij over de beste behandeling voor jouw kind.  Benieuwd hoe we jouw kind kunnen helpen met taal?


Logopediepraktijk LogoCare is een moderne, innovatieve en frisse praktijk in Spijkenisse locatie de Zomertuinen. Onze drie logopedisten hebben elk een eigen specialisatie: preverbale logopedie, logopedie bij het syndroom van Down, ondersteunende communicatie en sensorische informatieverwerking.

© 2023 Alle teksten en beelden zijn en blijven eigendom van Logopediepraktijk LogoCare Marcella Schrauwen-Kamp.