LOGOPEDIE BIJ EEN SLIKSTOORNIS

Behandeling slikstoornis

We slikken tussen de 800 en 2.400 keer per dag. De meeste mensen doen dit zonder er bij na te denken. Ook als we eten en drinken, werken al onze spieren in de mond en keel samen om te slikken. Maar als één van die spiergroepen niet werkt, kun je problemen ervaren met slikken. Dat kan veel ongemak geven. Onze logopedisten helpen graag met het oplossen van de slikstoornis.

  • Loopt eten of drinken wel eens uit je mond?
  • Heb je moeite met kauwen?
  • Verslik je je vaak?
  • Ben je wel eens benauwd of moet je spugen omdat je je verslikt?

Deze signalen kunnen duiden op een slikstoornis. Onze logopedisten kijken graag met je mee hoe we deze klachten kunnen verminderen of verhelpen.



Zo helpt Logocare bij een slikstoornis

Wie moeite heeft met slikken, kan daar veel ongemak van ondervinden. Het kan zijn dat je minder gaat eten of drinken. Je kunt dus ongewenst gewichtsverlies ervaren. Ook kan een longontsteking ontstaan als je je vaak verslikt. Wij behandelen twee vormen van slikstoornissen:

  • Slikstoornissen bij volwassenen
    De oorzaken van slikproblemen bij volwassenen zijn heel divers. Denk bijvoorbeeld aan ouderdom, medicijngebruik, longziektes als astma of COPD, spierziektes als Parkinson, MS of ALS), een beroerte of stress.
  • Slikstoornissen bij kinderen
    Ook kinderen kunnen al vroeg te maken krijgen met slikstoornissen. Heeft je kind problemen met drinken uit de borst of fles of het eten van een lepel? Vindt je kind drinken uit een beker of kauwen moeilijk? Onze logopedisten kunnen helpen met preverbale logepedie.


Meer weten?

Merk je dat je problemen met slikken hebt? Twijfel je of je kind misschien een slikstoornis heeft? Onze logopedisten kijken graag met je mee wat het probleem kan zijn. Ook adviseren zij over de beste behandeling. Neem gerust contact met ons op.


Hoe helpt Lindy

Logopedie helpt jou weer vooruit bij een slikstoornis

Onze logopedisten kijken in welke fase van het slikproces het probleem zit. Ook kijken ze wat jij of je kind met slikproblemen eet en hoe dat eruit ziet. Na onderzoek geven we advies en oefeningen om de slikproblemen op te lossen. In sommige gevallen werken we samen met een KNO-arts.



Gaat slikken moeizaam?

Logopediepraktijk LogoCare is een moderne, innovatieve en frisse praktijk in Spijkenisse locatie de Zomertuinen. Onze drie logopedisten hebben elk een eigen specialisatie: preverbale logopedie, logopedie bij het syndroom van Down, ondersteunende communicatie en sensorische informatieverwerking.

© 2023 Alle teksten en beelden zijn en blijven eigendom van Logopediepraktijk LogoCare Marcella Schrauwen-Kamp.