ALLROUND BEHANDELINGEN BIJ LOGOPEDIEPRAKTIJK LOGOCARE

Bij Logopediepraktijk LogoCare kunt u terecht voor behandelingen omtrent taal, spraak, stem, slikken, afwijkende mondgewoonten en lees- en spellingsproblemen.

Klik op een van de onderstaande behandelgebieden om meer informatie hierover te kunnen lezen.


Behandeling taal

TAAL


In de eerste vijf jaar van hun leven leren de meeste kinderen omgaan met taal. Bij sommige kinderen verloopt die taalontwikkeling wat minder snel of soepel dan bij anderen. Die kinderen zijn met logopedie vaak heel erg geholpen. Twijfel je jouw kind zich wel goed ontwikkelt? We vertellen je graag over onze behandelmethoden voor kinderen met verschillende taalproblemen.


LEES MEER

Behandeling spraak

SPRAAK


Alle kinderen leren spreken in zinnen die bestaan uit woorden, lettergrepen en letters. En al die letters hebben ook weer een eigen klank. Bij sommige kinderen gaat die spraakontwikkeling wat trager. Juist voor die kinderen biedt logopedie een uitkomst. Wij vertellen je graag welke behandelmethoden we hiervoor aanbieden.


LEES MEER

Stem

STEM


Met je stem maak je je verstaanbaar en breng je boodschappen over. Voor een goed stemgeluid is een samenwerking nodig tussen ademhaling, stem, houding, spieren en uitspraak. Is die balans niet in orde? Dan kun je stemproblemen ervaren. Wij vertellen je over welke stemproblemen er zijn en hoe we die problemen kunnen behandelen met logopedie.


LEES MEER

Behandeling afwijkende mondgewoonten

AFWIJKENDE MONDGEWOONTEN


Sommige kinderen slapen met de mond open, duimen of hebben een andere vorm van afwijkende mondgewoonten. Deze handelingen zijn vaak gewoonte, maar kunnen wel slecht zijn voor de vorm van het gebit, de gezondheid van je kind en hoe het spreekt. Gelukkig zijn er ook oplossingen voor. We vertellen je hier graag alles over.


LEES MEER

Behandelingen lees en spellingsproblemen

LEES- EN SPELLINGSPROBLEMEN


Niet iedereen vindt het makkelijk om te lezen en woorden te spellen. Lees- en spellingsproblemen komen op alle leeftijden voor. Dat kan ontstaan omdat je kind een zwak taalgevoel heeft, en soms is er zelfs sprake van dyslexie. Logopedisten kunnen je kind op een unieke manier helpen met lees- en spellingsproblemen.


LEES MEER

Behandeling slikstoornis

SLIKKEN


We slikken tussen de 800 en 2.400 keer per dag. De meeste mensen doen dit zonder er bij na te denken. Ook als we eten en drinken, werken al onze spieren in de mond en keel samen om te slikken. Maar als één van die spiergroepen niet werkt, kun je problemen ervaren met slikken. Dat kan veel ongemak geven. Onze logopedisten helpen graag met het oplossen van de slikstoornis.


LEES MEER


Wij hebben contracten met alle verzekeraars

Logopediepraktijk LogoCare is een moderne, innovatieve en frisse praktijk in Spijkenisse locatie de Zomertuinen. Onze drie logopedisten hebben elk een eigen specialisatie: preverbale logopedie, logopedie bij het syndroom van Down, ondersteunende communicatie en sensorische informatieverwerking.

© 2023 Alle teksten en beelden zijn en blijven eigendom van Logopediepraktijk LogoCare Marcella Schrauwen-Kamp.