LOGOPEDIE VOOR KINDEREN MET PROBLEMEN BIJ SPRAAK

Behandeling spraak

Alle kinderen leren spreken in zinnen die bestaan uit woorden, lettergrepen en letters. En al die letters hebben ook weer een eigen klank. Bij sommige kinderen gaat die spraakontwikkeling wat trager. Juist voor die kinderen biedt logopedie een uitkomst. Wij vertellen je graag welke behandelmethoden we hiervoor aanbieden.

 • Is jouw kind niet duidelijk verstaanbaar?
 • Lispelt of slist het?
 • Of kan je kind bepaalde klanken (nog) niet maken?

Onze logopedisten kijken graag met jullie mee en kunnen dan vertellen of je kind misschien een spraakprobleem heeft. Er kan ook sprake zijn van een verlate of vertraagde spraakontwikkeling.Zo helpt LogoCare kinderen bij problemen met de spraak

Spraakproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben. LogoCare helpt kinderen bijvoorbeeld met:

 • Een vertraagde spraakontwikkeling
  Soms kunnen kinderen bepaalde klanken niet goed maken of verwisselen ze klanken met elkaar. Daardoor is het kind soms onverstaanbaar voor zijn omgeving. Wij onderzoeken waar je kind precies moeite mee heeft en maken een persoonlijk behandelplan zodat jullie thuis ook kunnen oefenen.
 • Sommige kinderen slissen
  Je kind praat dan met de tong tussen of tegen de tanden. Wij vinden de oorzaak van het slissen. Daarna starten we met een behandeling, waarin we met verschillende oefeningen het juist uitspreken van tongklanken oefenen.
 • Verbale ontwikkelingsdyspraxie
  Verbale ontwikkelingsdyspraxie is een spraakstoornis die te maken heeft met de beweging van de mond: die wil dan niet op de juiste manier bewegen. Je kind vindt het dan lastig om de bewegingen die nodig zijn voor het spreken onder controle te krijgen. Wij bekijken de spraak- en mondmotoriek van je kind en leren je kind de spraakbewegingen beter aan te sturen.

Meer informatie over onze behandelgebieden vind je via het menu (rechts).Spraakontwikkeling is belangrijk voor de rest van je ontwikkeling

Het is belangrijk dat kinderen zich goed kunnen uiten. Dit heeft grote impact op de rest van hun ontwikkeling. Gaat er iets mis met hun spraak, dan kan het lastig zijn om goed contact te leggen met vriendjes en vriendinnetjes, leraren en familie. Een probleem in de spraakontwikkeling heeft dus ook gevolgen voor de rest van de ontwikkeling van je kind!


Logopedie helpt jouw kind vooruit bij problemen met spraak

Leren praten is een natuurlijk proces, maar soms gaat het niet vanzelf. Met logopedie bieden we deze kinderen een steuntje in de rug. Bij LogoCare zijn we gespecialiseerd in logopedie voor kinderen. Samen gaan brengen we de ontwikkelingen van de spraakklanken in kaart en kijken we of de klankontwikkeling van je kind verloopt zoals het hoort. Is dat niet het geval? Dan kijken we samen hoe we deze ontwikkeling kunnen stimuleren, zodat je kind niet gefrustreerd raakt met spreken of helemaal niet meer wil spreken.


Spraak

Ongerust over de ontwikkeling van de spraak?

Merk je dat je kind problemen heeft met spreken? Of twijfel je over de spraakontwikkeling van je kind? Onze logopedisten kijken graag met je mee wat het probleem kan zijn. Ook adviseren zij over de beste behandeling voor jouw kind. Neem gerust contact met ons op!Is de spraak niet goed verstaanbaar?

Logopediepraktijk LogoCare is een moderne, innovatieve en frisse praktijk in Spijkenisse locatie de Zomertuinen. Onze drie logopedisten hebben elk een eigen specialisatie: preverbale logopedie, logopedie bij het syndroom van Down, ondersteunende communicatie en sensorische informatieverwerking.

© 2023 Alle teksten en beelden zijn en blijven eigendom van Logopediepraktijk LogoCare Marcella Schrauwen-Kamp.