LOGOPEDIE ALS OPLOSSING VOOR LEES- EN SPELLINGSPROBLEMEN

Lees en spellingsproblemen

Niet iedereen vindt het makkelijk om te lezen en woorden te spellen. Lees- en spellingsproblemen komen op alle leeftijden voor. Dat kan ontstaan omdat je kind een zwak taalgevoel heeft, en soms is er zelfs sprake van dyslexie. Logopedisten kunnen je kind op een unieke manier helpen met lees- en spellingsproblemen.

 • Kent jouw kind maar weinig letters?
 • Zit dyslexie in de familie?
 • Vindt je kind het moeilijk om de dagen van de week of kleuren te benoemen?

Dan kan er sprake zijn van lees- en spellingsproblemen of van een automatiseringsprobleem.Zo helpt Logocare je kind met lees- en spellingsproblemen

Vaak ontstaan lees- en spelllingsproblemen wanneer je kind moeite heeft met taalontwikkeling of met auditieve vaardigheden. Onze logopedisten weten alles van spraak en taal en kunnen je kind daarom goed helpen.

 • Dyslexie
  Omdat onze logopedisten vaak al vroeg werken met kinderen met dyslexie, kunnen we snel risicofactoren opmerken. Als we vroeg beginnen met goede begeleiding, kunnen we de problemen die kinderen met dyslexie hebben, verkleinen.
 • Auditieve verwerkingsproblemen
  Kinderen die auditieve verwerkingsproblemen hebben, vinden het moeilijk om klanken, spraak en geluiden te verwerken. Als we dat niet op tijd aanpakken, is de kans groter dat spraak-, taal- en leerproblemen ontstaan.


Logopedie helpt jullie weer vooruit

Vaak kun je al vroeg merken dat je kind lees- en spellingsproblemen heeft. Ze kennen bijvoorbeeld weinig letters of de problemen komen in de familie voor. Of je kind vindt het moeilijk om te rijmen of om rekentafels te leren. Herken je je kind in onderstaande voorbeelden?

 • Je kind heeft in groep 2 moeite met het hakken en plakken van woorden.
 • Je kind schrijft in groep 3 ‘hius’ in plaats van ‘huis’.
 • Het lukt je kind niet om in groep 4 de spellingsregels toe te passen.
 • Je kind leest traag of maakt veel fouten bij het lezen.

Al in groep 2 kunnen onze logopedisten met je kleuter aan de slag. Zo begint je kind met meer kansen en zelfvertrouwen aan groep 3 en het leren lezen. Ook in hogere groepen helpen we met het leren lezen, spellen en begrijpend lezen.


Lees en spellingsproblemen

Ongerust?

Denk je dat jouw kind moeite heeft met lezen en spellen? Of twijfel je of je kind zich goed ontwikkelt? Onze logopedisten kijken graag met je mee wat het probleem kan zijn. Ook adviseren zij over de beste behandeling. Neem gerust contact met ons op.Heeft jouw kind moeite met spelling op school?

Logopediepraktijk LogoCare is een moderne, innovatieve en frisse praktijk in Spijkenisse locatie de Zomertuinen. Onze drie logopedisten hebben elk een eigen specialisatie: preverbale logopedie, logopedie bij het syndroom van Down, ondersteunende communicatie en sensorische informatieverwerking.

© 2023 Alle teksten en beelden zijn en blijven eigendom van Logopediepraktijk LogoCare Marcella Schrauwen-Kamp.