LOGOPEDIE VOOR STEMPROBLEMEN

Stem

Met je stem maak je je verstaanbaar en breng je boodschappen over. Voor een goed stemgeluid is een samenwerking nodig tussen ademhaling, stem, houding, spieren en uitspraak. Is die balans niet in orde? Dan kun je stemproblemen ervaren. Wij vertellen je over welke stemproblemen er zijn en hoe we die problemen kunnen behandelen met logopedie.

 • Heb je vaak last van een vermoeide keel?
 • Of voelt je keel branderig of geïrriteerd aan?
 • Praat je schor of hees of valt je stem soms helemaal weg?
 • Blijven die klachten vaak terugkomen?

Deze signalen kunnen duiden op stemklachten. Onze logopedisten kijken graag met je mee hoe we deze klachten kunnen verminderen of verhelpen.Zo helpt Logocare mensen met stemproblemen

Er zijn verschillende soorten stemproblemen. Sommige klachten hebben te maken met een verkeerde manier van spreken. Ook problemen van de luchtwegen kunnen stemproblemen veroorzaken.

 • Stemklachten
  Veel stemklachten ontstaan door een verkeerde manier van spreken, verkeerd stemgebruik, overbelasting van de stem, spanning of stress. Het gevolg is vaak dat je stemkwaliteit slechter wordt, keelpijn, regelmatig hoesten of kuchten bij het praten en vermoeidheid bij het praten. Onze logopedisten kunnen je helpen je stem zo optimaal mogelijk te gebruiken.
 • Ook door astma kun je stemproblemen krijgen
  Het ademen kost meer moeite, waardoor astmapatiënten vaak met meer spanning in hun stem spreken. Onze logopedisten helpen je met je stemgebruik, maar ook eventueel met je slikfunctie als je last hebt van chronisch hoesten of reflux.
 • Hyperventilatie
  Als je te snel en zonder pauzes spreekt, kun je gaan hyperventileren. Wij kunnen je helpen om deze afwijkende vorm van ademhaling te voorkomen, zowel in rust als tijdens het spreken.


Logopedie helpt jou weer vooruit

Als je regelmatig of blijvende problemen met je stem hebt, kan dat een belemmering zijn in je dagelijks leven. Samen met onze logopedisten ga je kijken hoe je jouw stem zo optimaal mogelijk kunt gebruiken. Soms is logopedie alleen niet voldoende. In dat geval werken we samen met een KNO-arts.


Hoe helpt Lindy

Ongerust?

Merk je dat je vaak stemproblemen hebt of willen ze maar niet over gaan? Of twijfel je of je jouw stem wel juist gebruikt? Onze logopedisten kijken graag met je mee wat het probleem kan zijn. Ook adviseren zij over de beste behandeling. Neem contact op via de button!Heb je problemen met de stem?

Logopediepraktijk LogoCare is een moderne, innovatieve en frisse praktijk in Spijkenisse locatie de Zomertuinen. Onze drie logopedisten hebben elk een eigen specialisatie: preverbale logopedie, logopedie bij het syndroom van Down, ondersteunende communicatie en sensorische informatieverwerking.

© 2023 Alle teksten en beelden zijn en blijven eigendom van Logopediepraktijk LogoCare Marcella Schrauwen-Kamp.