Tegenwoordig zie je het steeds vaker, het gebruik van een tablet door kinderen. Kinderen werken hier graag mee om nieuwe dingen te leren. Ook wordt een tablet vaak ingezet bij behandelingen. Logopediepraktijk LogoCare wil niet achterblijven en gebruikt daarom ter ondersteuning van de therapie een tablet.
Een tablet is niet alleen leuk voor spelletjes, maar kan ook heel leerzaam zijn. De ontwikkeling van apps voor logopedie gaat erg snel. Hierdoor kunnen apps goed ingezet worden voor bijvoorbeeld: articulatie- en taalproblemen.
Waarom zetten wij een tablet in tijdens logopedie
Er zijn veel voordelen van het gebruik van een tablet. Ieder kind is uniek en leert op zijn of haar eigen manier. Er kan geleerd worden op vier verschillende manieren:
- Kinetisch (gevoel);
- Auditief (via het gehoor);
- Visueel;
- Digitaal.
Een tablet kan hier goed bij worden ingezet. Daarnaast werkt het vaak ook motiverend, kinderen halen er veel plezier uit. Het voelt laagdrempelig aan en kinderen zijn zich vaak onbewust van het feit dat ze huiswerk aan het maken zijn. Het huiswerk van logopedie is overzichtelijk en kan samen met ouders gedaan worden. Het is trouwens niet nodig om zelf een tablet te hebben, de oefeningen kunnen ook op een smartphone gedaan worden.
Zoals de titel al zegt, een tablet zal gebruikt worden ter ondersteuning van de behandeling. Het zal geen vervanging zijn van de oefeningen op papier. Een combinatie van beide is het beste voor het kind.
Vragen?
Heb je nog vragen over het gebruik van een tablet tijdens de therapie? Stel ze gerust aan een van onze logopedisten.
Marcella Schrauwen-Kamp
(Preverbaal) Logopedist en Sensorisch Informatie therapeut. Praktijkeigenaar van Logopediepraktijk LogoCare, locaties Spijkenisse de Zomertuinen en Medisch Centrum Stelle Hoogvliet.